Over Ed v/d Werk

Boomerang B2B levert capaciteit met kwaliteit in de vorm van Interim Inkoop - en Verander Management aan industriële bedrijven. We zijn gespecialiseerd in het structureel verbeteren van de samenwerking tussen en binnen bedrijven door een mix van Leiderschap, technisch & economisch inzicht, BVP, NLP, Six Sigma, LOA en GBV toe te passen.

De naam Boomerang

De naam “Boomerang B2B” verwijst naar hoe we terugkrijgen wat we zelf de wereld in sturen. Onze acties tonen wie we zijn, ook dat is B2B.
Bij Boomerang B2B gaan we er vanuit dat we door hier bewust goed mee om te gaan onze resultaten positief kunnen beïnvloeden. – Een goede uitvoering door de leverancier vereist een goed inkoopproces bij de opdrachtgever, waarbij we "goed" definieer als "geschikt voor het doel".

Het ontstaan van Boomerang
De Boomerang B2B methode is voortgekomen uit decennia ervaring in professionele inkoop- en verandermanagement. Evaluatie van ervaringen leidde tot een simpele tweedeling: Er is er succes of niet. Het causale verschil dat het verschil maakt voor het bereiken / aantrekken van succes zit in de eigen houding van de persoon of organisatie die aan het beoogde succes werkt.

Net als bij het “spelen” met een Boomerang geldt dat je ‘m wel of niet vangt. Je vangt wel of niet het succes van je projecten of bedrijfsvoering. Maatgevend hierin is hoe je de Boomerang ZELF de wereld instuurt. Daar zit de causale relatie. We verbeteren de wereld door bij onsZelf te beginnen. Of, zoals Gandhi het zei: Wees zelf de verbetering die je in de wereld wilt zien.

De Boomerang aanpak

Boomerang B2B heeft een unieke aanpak en hanteert onder andere de principes van prestatie inkoop, Best Value Procurement.

Het belang van de opdrachtgever staat centraal, en we helpen u zodanig met de leveranciers samen te werken dat uw belangen optimaal gediend worden. Dit betekent het beheersen van risico's en kosten, inclusief het veilig stellen dat het ook met uw leverancier goed kan gaan.
We creëren Win / Win / Win relaties.

Door te luisteren en de juiste vragen te stellen worden met schijnbaar kleine aanpassingen grootse resultaten bereikt. Lees bij de cases over halvering van kosten of besparingen van tot wel 90%, of doorbraken van succes waar men al decennia naar zocht. Steeds weer marginale investeringen maar enorme rendementen. Simpelweg door zodanig samen te werken dat niet de een wint ten koste van de ander, maar door te zorgen dat er gezamenlijke successen geboekt werden.

De doelgroep

Boomerang B2B kiest te werken voor productiebedrijven met internationale leveranciers en / of klanten. We werken vooral in de Supply Chain van in Nederland gevestigde bedrijven met minimaal 100 medewerkers die de principes van “continue verbeteren” aanhangen. Bedrijven die zich bewust zijn van hun eigen mogelijkheden, uitdagingen en verantwoordelijkheid hierin zullen bij uitstek floreren bij de Boomerang B2B aanpak.

1.000.000

Euro's bespaard

4392

Uren bespaard

1098

Koppen koffie gedronken

73

Ingehuurd

Eduard van der Werk Senior Manager

Ed (1966) helpt mensen en bedrijven met grote uitdagingen graag vooruit. Moedig, krachtig, gepassioneerd en met een sterk besef van ethiek. Bijdrage aan een betere wereld; dat is waar hij voor leeft. Lees meer