Interim Inkoop

Interim Inkoop en LEAN Supply Change ManagementWilt u de efficiency van inkoop en de effectiviteit van uw leveranciers vergroten?
Heeft u meer rendement op ingehuurde diensten nodig, of wilt u van gedoe over facturen af?
Moet de inkoop binnen uw bedrijf en de samenwerking met uw leveranciers structureel beter, en heeft u hier hulp bij nodig?
Dan zit u goed bij Boomerang B2B.

Unieke mix van vaardigheden in inkoop en LEAN Project ManagementOm uw uitdagingen gestructureerd en oplossingsgericht te doorgronden en in kansen om te zetten vergt een speciale mix van vaardigheden. Het bepalen en communiceren van doelstellingen, verifiëren van draagvlak en uitvoering vereist nogal eens inzet van een buitenstaander die met verstand van zaken meekijkt. Iemand die uw inhoudelijke kennis koppelt aan wetmatigheden van procesinrichting, evaluaties van proces-uitkomsten en leiderschap.
Met onze inzet gebeurt er LEAN wat er nodig om bedrijven vooruit te helpen.
Want via Boomerang B2B krijgt u op interim basis toegang tot de unieke mix van kennis en vaardigheden in Inkoop en LEAN Management

Investeringen terugverdienen met efficiency verbeteringenHerkent u dat de kosten naar beneden moeten terwijl de efficiency omhoog moet?
Minder betalen en meer kwaliteit; kan dat?

Met LEAN Inkoop- en Supply Chain Management organiseren we dat de afstemming tussen vraag en aanbod zo goed wordt dat er wel nog de nodige ruimte is om goed (dus uiteindelijk goedkoper!) te functioneren, maar dat er geen kosten meer gemaakt hoeven te worden voor zaken die niet nodig zijn. Zo wordt Supply Chain Management Supply Change Management. En de besparingen die daar uit voortkomen compenseren de investeringen meestal; soms wel in veelvoud. Want besparingen van tientallen procenten waar dat onmogelijk werd geacht zijn voor Eduard zeker niet ongewoon. Lees hierover meer in het portfolio; 90% structurele besparing op terugkerend project van een miljoen werkt best lekker, toch?

Ervaren Interim Inkoop- en Supply Chain ManagerMet zo’n 20 jaar ervaring in SCM is Eduard de serieuze gesprekspartner voor projectleiders, afdelingshoofden en uw leveranciers. Als u een Interim Senior Inkoper of Supply Chain Manager zoekt vindt u hier wat u nodig heeft. Kwaliteit en snelheid, professionele inzet die gegarandeerd rendeert. Lees meer over Verbetering in de efficiency van de samenwerking met leveranciers. Lees in het Boomerang B2B portfolio hoe structurele efficiency verbeteringen en dus besparingen zijn gerealiseerd.

Wat gebeurt er bij het inschakelen van deze LEAN Inkoop professional?Eduard doorloopt bij Interim Inkoop en SCM projecten de volgende stappen:

  • Gestructureerde inventarisatie van processen en meten van resultaten op het raakvlak van uw interne organisatie en uw leveranciers.
  • Dialoog met stakeholders.
  • Inbreng van inzichten uit decennia ervaring in SCM, Six Sigma op Black Belt niveau, LEAN Management, Wereldwijde Leiderschaps-trainingen en jarenlange ervaringen bij vooraanstaande bedrijven in de automobiel-, energie industrie en internationale productiebedrijven.
  • Onderhandelingen Business Case met stakeholders van zowel u als opdrachtgever en uw leverancier(s).
  • Implementatie en borging van (bewezen) verbeterde processen.
  • Gezamenlijk vieren van teamsuccessen.

Wat maakt de Boomerang B2B aanpak uniek?De Boomerang B2B aanpak onderscheid zich door in de samenwerking met de leveranciers gestructureerd te onderzoeken hoe we het samen beter kunnen doen. We gebruiken in LEAN structuur de ervaringen en inzichten van gekwalificeerde leveranciers; we passen LEAN Six Sigma en Best Value Procurement op hoog niveau toe. We kijken daarbij echter niet alleen naar wat de leverancier voortaan anders moet doen, maar ook – en vooral – naar wat we ZELF anders (beter) kunnen doen. We nemen verantwoordelijkheid over hoe we met de leverancier omgaan, hoe we met onze eigen organisatie laten omgaan en onze bijdrage aan wat er verbeterd kan worden. We stellen ons niet afhankelijk op, maar werken vanuit onze eigen kracht samen aan proces verbeteringen. Concreet, met de voeten in de klei c.q. op de werkvloer. Bottom – up of top-down; linksom of rechtsom; opgeven is geen optie als het om behoud van werkgelegenheid voor de BV Nederland gaat!

Wilt u meer weten over wat ik voor u kan betekenen in het verbeteren van uw inkoopprocessen, neem dan contact met mij op!