Ed van der Werk

Inkoop en Supply Chain Management specialist Ed van der Werk

Ed van der Werk is Inkoop en Supply Chain Management specialist.

Heeft u hulp nodig om Inkoop en Supply Chain Management uitgevoerd en verbeterd te krijgen? – Ed zet zijn brede ervaring als Senior Inkoper en Supply Chain Manager in bij grote en kleine bedrijven. Voor grote en kleine opdrachten. Ed zorgt dat opdrachtgevers de goederen en diensten krijgen die ze nodig hebben voor het MVO creëren van toegevoegde waarde. Zo helpt hij organisaties en hun mensen vooruit. Gestructureerd, krachtig en creatief, liefst gecombineerd met een gezonde dosis humor. Voeten in de klei, mouwen omhoog en doorgaan tot ‘t werk af is.
Bijdragen aan een betere wereld; dat is waar Ed voor leeft. Win / Win / Win relaties creëren en managen. Oplossingsgericht, met creativiteit en een “can do” mentaliteit.
Ed ruimt in de Supply Chain op wat er in de weg ligt om mensen steeds beter te laten samenwerken. Hij behandelt mensen zoals ze zelf ook behandeld willen worden; hij gelooft in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemend inkopen. Inkoop en SCM met de menselijke maat. Ed werkt graag voor bedrijven die zich hierin herkennen.

Biografie Ed van der Werk

Geboren in Friesland (1966) groeide hij op in het bedrijf van z’n ouders en deed Ed de Middelbare Detailhandel School in Sneek. Na zijn dienstplicht en eerste werkervaring als assistent inkoper ging hij naar de HEAO IBS (in Groningen). Aan Ryerson University (Toronto) deed hij in 1992 z’n specialisatie in SCM en industriële marketing; zo leerde hij “near-native Engels” spreken, maar ook hoe je inkoop “verkoopt”. Die studie combineerde hij met een motorreis door Amerika. Tijdens zijn werk als inkoopmanager in de automobielindustrie maakte hij zijn NEVI -II vakopleiding af en werd hij opgeleid tot Six Sigma (6Σ) BlackBelt / projectmanager (2000). Het eerste project dat Ed met de 6Σ DMAIC structuur aanpakte leverde een halvering van logistieke kosten op (›$200K p/mnd).

Om medewerkers, projectleiders en afdelingsmanagers nog beter te kunnen helpen volgde hij diverse opleidingen en trainingen op het gebeid van coaching en leiderschapsontwikkeling. Hiervoor reisde hij o.a. naar Alaska waar hij in seminars over “The Science of deliberatie Co-Creation” participeerde. Tot in de eerste jaren van de economische crisis organiseerde hij onder de naam “Mister-Ed” management trainingen met inzet van zijn Friese paarden.

Ed houdt wel van een leuke uitdaging

Zowel zakelijk als privé zet Ed houd Ed wel van een leuke uitdaging. Hij rende de Poolcirkel – Marathon en was onderdeel van het pioniersteam dat in 2014 met de IceMan op de Kilimanjaro de wetenschap wakker schudde; dit om te bewijzen dat auto-immuunziekten beïnvloed kunnen worden. In lijn hiermee participeerde hij meermaals in een “gezondheids-triatlon” voor de Stichting Ice4Life. De vaardigheden die hij hiermee traint zet hij in bij inkoopprojecten; het combineren van goed managen van risico’s en tegelijkertijd kunnen omgaan met “het onbekende” doet hij met rust en met moed. Waar nodig kan hij coachen door iemand’s hand stevig vast te houden.

Ed zet zich graag in voor zaken die er maatschappelijk toe doen.

Ed als Vader

Ed is de vader van een fantastische zoon, Valentijn Abe (2011) van wie hij vervreemd wordt. Vanuit dit proces heeft hij veel geleerd over de kwaliteit van dienstverlening  in de markt van “Justitiële Jeugdzorg”. Zijn inzichten en aanbevelingen om de problematiek zo simpel (LEAN) mogelijk te maken zijn deels verwerkt in het rapport “Scheiden… en de kinderen dan?” van voormalig minister Rouvoet.